Talep olmadığı gerekçesi ile Antalya'da ölü yakma fırını (keramatoryum) kurmasına izin verilmeyen Avrupa Cenaze Hizmetleri Federasyonu Türkiye Temsilcisi Murat Arslanoğlu, Alanya'da dünyada 8 örneği bulunan Cenaze Müzesi açmak için kolları sıvadı. Cenaze Müzesi için önümüzdeki günlerde girişimlerde bulunacağını söyleyen Arslanoğlu, müze sayesinde cenaze turizminin de başlayacağını savundu.
Yusuf DALAMAN/ ANTALYA (AHT)
Antalya'da ölüleri yakma fırını (krematoryum) kurmalarına talep olmadığı gerekçesi ile izin verilmeyen 'Fempa Defin Cenaze Hizmetleri'nin sahibi Murat Arslanoğlu, dünyada 8 örneği bulunan cenaze müzesi açmak için kolları sıvadı. Alanya'nın Cikcilli beldesindeki mezarlığın bir bölümünün cenaze müzesine dönüştürülebileceğini belirten Arslanoğlu, cenaze turizminin başlatılabileceğini ifade etti. Alanya'nın dünyaca tanınan ve yabancıların yerleşik hayat yaşadığı bir kent haline geldiğini ifade eden Arslanoğlu, "Mezarlıkları korkulu yerler olmaktan çıkarıp turizme kazandırabiliriz. Dünyada 8 adet cenaze müzesi var. Bu müzelerde görseller büyük ilgi çekiyor. Alanya'da da cenaze müzesi kurmak için önümüzdeki günlerde girişimlerde bulunacağız" dedi.
CENAZE MÜZESİ İÇİN GİRİŞİMDE BULUNACAK
Avrupa Cenaze Hizmetleri Federasyonu Türkiye Temsilcisi ve Cenaze Hizmetleri Derneği Başkanı Murat Arslanoğlu, dünyada 8 örneği bulunan cenaze müzesinin 9'ncusunu Alanya'da açmak istediklerini söyledi. Daha önce Antalya'da ölü yakma fırını açma istekleri talep olmadığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi'nce kabul görmeyen Murat Arslanoğlu, Alanya'da deniz manzaralı Cikcilli Mezarlığı'nda cenaze turizmi amaçlı müze kurulması için önümüzdeki günlerde gerekli girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.
CENAZE HİZMETLERİ TARİHİ OLUŞTURULACAK
Alanya Belediyesi'ne mezarlık alanı olarak tahsis edilen alanın cenaze müzesi için uygun olduğunu söyleyen Arslanoğlu, mezarlıkların ölü gömülen yerler olmaktan çıkarılan turizme kazandırılabileceğini belirtti. Alanya'nın yabancıların yerleşik olarak yaşadığı bir yer olduğuna dikkat çeken Arslanoğlu, "Mezarlık Müzesi sayesinde kültürel paylaşımlar artacak. Bugüne kadar hiç toplanmayan cenaze hizmetleri tarihi oluşturulup, elde edilen bilgilen görsel bir şekilde müzede sergilenebilir" dedi.
TURİSTLERİN İLGİSİNİ ÇEKECEK
Dünyadaki cenaze müzesi örneklerini gezdiğini de söyleyen Arslanoğlu, "Tabutlar, cenaze töreninde kullanılan malzemeler, eski cenaze araçları ile önemli kişilere ait cenaze törenlerinin mizansenleri, ölenlere ait kişisel eşyalar ve ülkemizdeki müzelerde bulunan lahitler bu müzeye taşınabilir. Türk dünyasının cenaze hizmetleri geçmişi bile bu müzede toplanabilir. Müzenin kurulduğu alana dinler bahçesi oluşturularak müze evrensel hale getirilebilir. Böyle bir merkez ülkemize gelen turistlerinde dikkatini çeker. Cenaze Turizmi'ni de başlatabiliriz" şeklinde konuştu.
Alanya'ya cenaze müzesi kurulsun!
Avrupa Cenaze Hizmetleri Federasyonu Türkiye Temsilcisi Murat Arslanoğlu, kolları sıvadı - AHT