Güncel:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Kamyoncular İle Fabrika Arasında Gerilim

- Kocaeli Valisi Ercan Topaca, günlerdir süren kamyoncu fabrika geriliminde yaptıkları tüm çalışmaların sonuçsuz kaldığını belirterek artık aradan çekildiklerini söyledi.

Valilik 100. yıl toplantı salonunda bir basın toplantısı düzenleyen Vali Topaca, yaşanan süreci anlattı. İki taraf ile iki ay boyunca arabuluculuk görüşmelerini yürüttüklerini anlatan Ercan Topaca, şöyle konuştu: "İki tarafta belli fedakarlıklar yaparak bir noktaya geldi. Taşıma fiyatları konusunda taraflar birbiri ile anlaştı. Ancak iki tarafında olmazsa olması 6 TIR'a takıldı. Fabrika 6 TIR ile taşıma işini yapmak istiyor. Kooperatif ise bu 6 TIR'ın çalışmasına karşı çıkıyor. Çok uğraştık ancak 6 TIR konusuna takıldık kaldık. Ben üzerime düşeni yaptım. Tarafları uzlaşmaya çağırdım. Artık aradan çekiliyorum. İki taraf kendi arasında görüşmeleri sürdürecek"

Vali Topaca, önceki gece yaşanan olaylarda polisin sağduyulu davrandığını belirterek şunları söyledi: "Polise çok ciddi talimat verdim. Kimsenin 02:00`de gösteri ve yürüyüş yapması mümkün değil. Yapılan eylem kanuna açıkça aykırıydı. İstesek müdahale edebilirdik. Ama kilitlenen anlaşma sürecini sabote etmek istemedik. Sadece önleyici tedbirler alındı. Polise tehditkar sloganlar atılınca ortam gerildi. İki polis ile bir vatandaşımız yaralandı. Ne vatandaşın ne de fabrikanın kılına dokunulmasına asla müsaade etmeyiz. Bundan sonra yasal işlem ne ise onu yapacağız. Yapılan her işlemin kanunda bir karşılığı vardır. Yapılan kanuna aykırı bir eylem varsa eylemin kanundaki karşılığını uygulayacağız."

Vali Topaca, çevre illerden takviye polis ekiplerinin geldiğini sözlerine ekledi.

KAMYONCULAR İLE FABRİKA ARASINDA GERİLİM

KAMYONCULAR İLE FABRİKA ARASINDA GERİLİM

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Danimarka Meclisinde Halepce Anma Programi Düzenlendi
12 Martta Danimarka Meclisinde Halepce Anma Programi Düzenlendi

Haberi Oku