Sağlık:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Ağız kokusuna doğal çözüm

Diyarbakır'da özel bir hastanede Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Ulaş Aday, uzun yaz günlerinde tutulan orucun yüksek sıcakların da etkisiyle ağız kokusuna sebep olduğunu, bu durumun insanların sosyal hayatlarını olumsuz yönde etkilediğini belirterek, 'Maydanoz ve nane yemek gün boyunca ağız kokusunu engelleyeceği gibi mideyi ferahlatacaktır' dedi.

Türkiye'de her 5 kişiden birinde mide ekşimesi olarak bilinen reflü olduğunu kaydeden Op. Dr. Ulaş Aday, Ramazan süresince reflüyü artıran gıdalardan, acı ve baharatlı yiyeceklerden, asitli içecekler ve kahveden özellikle kaçınılması gerektiğini söyledi. Sahurda yemek yenildikten hemen sonra yatılması konusunda uyarılarda bulunan Op.Dr. Ulaş Aday, devam eden mide ve ağız hareketleri nedeniyle, ağız içi asit dengesini bozarak bakteri üremesine sebep olduğunu ve reflüyü tetiklediğini dile getirdi.

Ramazan süresince mide sağlığına normalden daha fazla özen gösterilmesi gerektiğini belirten Op.Dr. Ulaş Aday, şöyle konuştu: 'Şekerli yiyecekler ve asitli içeceklerin tüketimi azaltılmalıdır. Oruç süresindeki ağız kuruluğu dişlerde temizleyici etkisi olan tükürük miktarının azalmasına neden olduğundan, gün içinde ağız suyla çalkalanabilir. Özellikle sahurda baharatlı yemekler; soğan, sarımsak gibi koku yapma olasılığı yüksek besinler yerine, maydanoz, nane gibi hem ağız hem de mideyi ferahlatacak besinler tercih edilmelidir. Uzun saatler aç kaldıktan sonra büyük porsiyonlarla iftar yapmanın reflü hastaları için sakıncaları büyüktür. Reflüyü tetikleyecek acı ve baharatlı yiyeceklerden, asitli içeceklerden ve kahveden özellikle kaçının. Yatarken fazladan birkaç yastıkla başınızı yüksekte tutun.'

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Bu ürünün satışı durduruldu
Sağlık Bakanlığı tansiyon hastalarının rağbet gösterdiği ürünün satışını durdurdu.

Haberi Oku